Ciorba cu perisoare a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 16 Noi 2011 | 5003 vizualizari

 

Mi-am permis sa o denumesc deoarece o fac altfel decat cea clasica.
Are obligatoriu afumatura (costita,slanina sau chiar coaste afumate).
Are obligatoriu mazare verde.
Perisoarele nu au orez dar au in schimb marar.
Nu pun in ciorba orez sau paste, nu este dreasa cu ou si pun si marar verde tocat la sfarsit. In rest........stie toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • PERISOARE
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita vegeta
  • piper
  • CIORBA
  • 300g costita afumata
  • 100g slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia mare
  • 200g mazare
  • 3 cartofi
  • 4-5 rosii
  • 1 L bors
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare a la Motan:

Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine.

Se pune la frigider 15-20 minute.

Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt.

Costita si slanina se taie fasiute.

Intr-o oala se pune uleiul si se prajeste costita si slanina 2-3 minute.

Se adauga ceapa, ardeiul, morcovii si albitura si se mai caleste 2-3 minute.

Se pun 2-3 cani de apa si cand fierbe se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi.

Se lasa la fiert (10 minute) pana facem perisoarele.

Se scoate carnea din frigider si se fac bulute din ea cu mainile une.

Se pun pe un platou.

Se mai adauga apa in ciorba (sa fie si pentru perisoare), se pune sare si piper si cand fierbe se pun perisoarele una cate una si se lasa sa fiarba in continuare 15-20 minute pana se ridica perisoarele la suprafata.

Se adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate si borsul si se mai lasa la fiert 10 minute.

Se adauga leusteanul, mararul si patrunjelul tocate, se potriveste de sare si se mai fierbe 2-3 clocote si este gata.

Se serveste calda cu smantana si cu ceapa rosie sau ardei daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de peste si usturoi